Guvernatorul Districtului 2241 în vizită la Reghin

Luni, 17 noiembrie 2014 a poposit la Reghin nimeni altul decât Guvernatorul Districtului 2241 care cuprinde România şi Republica Moldova. În actualul mandat funcţia aparţine lui Petre Diculescu.

Acesta a efectuat o vizită oficială la Clubul Rotary Reghin în conformitate cu sarcinile care îi revin prin regulamentul organizaţiei internaţionale. Oficialul a declarat că “Este prima vizită la Reghin şi un guvernator la fiecare mandat al său nu poate face decât o vizită la cele 115 cluburi care există, deoarece la Rotary nu poţi fi decât o dată în viaţă un an guvernator, ca şi preşedintele Rotary Internaţional”. Întâlnirile oficiale cu membrii Rotary din fiecare club afiliat respectă o serie de reguli. În deschiderea şedinţei se intonează imnul României, al Republicii Moldova şi imnul Rotary.

Apoi, cei prezenţi fac cunoştinţă şi trec la ordinea de zi. Dinculescu arată că “vizita oficială Rotary, în terminalogia noastră, este de fapt o oră la dispoziţia Guvernatorului în care practic prezintă noutăţile legislative care au apărut în urma training-ului pe care îl facem noi la San Diego, iar în acelaşi timp sunt anumite proiecte şi programe districtuale pe care trebie să le cunoască şi membrii din cluburi ca să se înscrie pe linia normală de a participa şi de a face o muncă efectivă în folosul comunităţilor de unde sunt, în aceste proiecte ». Cu ocazia vizitei, preşedintele Rotary Reghin în actualul mandat, Ovidiu Ilisan a făcut o scurtă descriere a celor peste doi ani de activitate în municipiul nostru.

De la Reghin, Guvernatorul s-a îndreptat spre alte cluburi Rotary din zonă, cum ar fi Abrud Câmpeni, Sovata, urmând ca la sfâşit de săptămână vă vadă cele trei cluburi din Tîrgu-Mureş şi să ia parte la Balul Rotary din municipiul reşedinţă de judeţ.