Despre Noi

Cine suntem

Primul club Rotary din lume a luat fiinţă la Chicago, in data de 23 Februarie 1905, la iniţiativa lui Paul Harris, un avocat care a reuşit sa grupeze intr-un club profesional, acel spirit de prietenie pe care l-a simţit in micul oraş al tinereţii sale. Numele Rotary deriva din practica de început a  rotaţiei locaţiei întâlnirilor, intre sediile membrilor clubului.

Pe măsura dezvoltării fenomenului Rotary, misiunea sa s-a extins dincolo de a servi interesele profesionale si sociale ale membrilor clubului. Rotarienii au început sa-si folosească tot mai mult resursele si talentele pentru a contribui la ajutorarea membrilor comunităţilor aflaţi in dificultate.  Dedicarea organizaţiei către acest ideal se reflecta cel mai bine in motto-ul sau: A Servi mai Presus de Sine(Service Above Self).

In 1945, 49 de Rotarieni, au fost membrii ai 29 de delegaţii la Conferinţa de Cartare a Naţiunilor Unite. Si in prezent, Rotary participa activ la conferinţele Naţiunilor Unite, prin trimiterea de observatori la principalele întâlniri, precum si prin acoperire media, acordata Naţiunilor Unite, in cadrul publicaţiilor sale.

Odată cu intrarea in secolul 21, Rotary s-a pliat pe îndeplinirea nevoilor unei societăţi in continua schimbare, extinzându-si eforturile in a aborda subiecte presante: degradarea mediului, analfabetism, eradicarea foametei pe plan mondial sau copiii supuşi riscului.

După căderea Zidului Berlinului si destrămarea Uniunii Sovietice, mai multe cluburi Rotary au fost cartate sau re-înfiinţate in Europa Centrala si de Est. La mai bine de un secol de când Paul Harris si colegii săi au cartat clubul, care avea sa conducă la crearea Rotary Internaţional, Rotarienii continua sa fie mândrii de istoria lor.

Pana astazi, Rotary Internaţional a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza impotriva poliomielitei mai mult de 2 miliarde de copii din 122 tari ale lumii. Rotary incearca sa stranga 200 milioane de dolari, in contrapartida donatiei de 350 milioane de dolari venita de la Fundaţia Bill & Melinda Gates, pana acum strangandu-se 100 milioane de dolari.